browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wat houdt mij bezig…..

Posted by on 14 september 2012

Het oogstseizoen van mijn kruiden loopt zo langzaam aan ten einde. In mijn kruidenkast heb ik inmiddels potten vol met Calendula (Goudsbloem), Vrouwenmantel, Heemst, Smeerwortelbladeren, Citroenverbena, Citroenmelisse, Munt, Rozemarijn, Salie, Kamille, Tijm, Duizendlblad, Hysop, Hopbellen- en bladeren, Weegbree en natuurlijk Lavendel. De hopbellen ben ik nu nog steeds aan het oogsten, evenals de lavendel.

Aan het einde van deze maand of begin oktober ga ik beginnen met het uitgraven van de Smeerwortel. Deze wortel is een fantastisch geneesmiddel bij kneuzingen en pijnlijke gewrichten.

Smeerwortel (Symphytum officinale)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast wordt het de hoogste tijd om de pompoenen te oogsten. Elk jaar bied ik de pompoenen te koop aan en vorig jaar liep het echt storm. Toen had ik ook sierkalebassen. Dit jaar heb ik besloten alleen eetbare pompoenen te kweken. Uiteraard heb ik ook een dozijn echte Halloweenpompoenen (Jack O’ Lantarn).

Omdat ik elk jaar traditioneel Samhain vier, passen deze Halloweenpompoenen er natuurlijk ook goed bij. Samhain is een van de 8 jaarfeesten, die ook bekend staan onder de naam Keltische feesten. Dit jaar ben ik ten tijde van Samhain in Zuid-Afrika, dus geen uitgesneden pompoenen bij onze voordeur.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>