browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kruiden oogsten

Posted by on 20 augustus 2013

Momenteel ben ik helemaal in mijn element. Het is oogsttijd! Calendula, Hysop, Lavendel, Salie, Witte Salie, Munt, Lievevrouwebedstro, Vrouwenmantel, Rozemarijn, Citroenmelisse, St. Janskruid, Vlierbloesem, Lindebloesem. Nog niet eerder heb ik zoveel kruiden geoogst. Een gedeelte is al opgeslagen in potten. Een ander gedeelte hangt/ligt nog te drogen. En weer een ander gedeelte is verwerkt in een tinctuur (kruiden in een alcoholoplossing) en maceraat (kruiden in olie). Kortom: genoeg werk te doen.

Kruidenkast en Django

Django “bewaakt” mijn kruidenkast.

Van de kruiden die gedroogd zijn, worden de (bloem)blaadjes verzameld en in potten gedaan. Vervolgens krijgen ze een mooi plekje in mijn kruidenkast.  En zoals het een echte heks betaamt, heb ook ik een kat, mijn lieve zwarte kater Django. Niet geheel toevallig dat zijn lievelingsplekje in mijn kruidenkast is……

Gedroogde kruiden

Een aantal kruiden die liggen te drogen. Voornamelijk Calendula (Goudsbloem), maar ook Lavendel en Lindebloesem.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>