browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De naam Amaroela

Geregeld wordt mij gevraagd waar de naam Amaroela vandaan komt. Die naam komt uit Zuid-Afrika. Een land waar ik sinds 1992 regelmatig te vinden ben en waar ik mijn hart aan verpand heb.

Jaarlijks ga ik rond oktober/november naar Zuid-Afrika en verblijf dan bij mijn dierbare vriendin Riëtte Bennett en haar gezin. Vele trips heb ik al gemaakt met hun bedrijf Advantage Tours http://www.advantagetours.co.za/ Van ‘s morgens 6 tot ‘s middags 12 uur ben ik te vinden op de Indische Oceaan met een boot van Advantage Tours. We varen met groepen toeristen en gaan op zoek naar bultrugwalvissen, grote zeeschildpadden, dolfijnen en haaien. Een hele belevenis omdat we vanaf het strand de zee op gaan, dus niet vanaf een pier. Het is behoorlijk spectaculair om door de hoge branding te varen.

Maar even weer terug naar hoe ik aan de naam Amaroela ben gekomen. Toen ik in februari 2002 voor het eerst in het Kruger Park was, attendeerde onze gids Anton mij op de vele geel/witte vruchten van de Maroela boom die op de grond lagen en volgens hem erg lekker waren. Ze waren inderdaad erg lekker en ik verzamelde een zak vol. Meerdere Zuid-Afrikaners die mij de vruchten zagen verzamelen begonnen te lachen en zeiden dat als ik zo gek was op de Maroela vrucht, ik ook vast dol was op Amarula drank. Dit is een Zuid-Afrikaanse likeur die lijkt op Baileys. En inderdaad, die smaakt bijzonder lekker!

Omdat ik deze naam gebruikte als e-mailadres, amaroela@hotmail.com en ook de naam Amaroela wel eens gebruikte op diverse websites, was het eigenlijk niet meer dan logisch om deze naam te gebruiken voor mijn bedrijf. Uiteraard wel op de echte Zuid-Afrikaanse manier geschreven: Amaroela dus.

Dat is dus het verhaal achter de naam Amaroela. Omdat dit stukje toch over Zuid-Afrika gaat zal ik een paar van mijn favoriete foto’s plaatsen.

Advantage Cruiser

 

 

Mijn lievelingsfoto ooit genomen, Botswana 2002

 

2002 Victoria watervallen Botswana

Schattige welpjes in Botswana 2002

Samen met toeristen de oceaan op. Achter mij staat Bien, een van de schippers van Riette.

 

Spelende nijlpaarden

Zebra moeder en jong in het Hluhluwe Umfolozi Park.

King of the jungle.

‘s Morgensvroeg 06.00 uur in het Kruger Park.

 

Springende walvis met op de achtergrond de duinen van KwaZulu Natal (Zululand)

Hemel op aarde!

 

Helemaal in m’n element!

Best friends forever! Samen met Riette op het strand van de Indische Oceaan, vlakbij het huis van Riette.

 

 

Zebra Hluhluwe Umfolozi Park

Prachtige cheetah, gefotografeerd door Natasha (gids van Riëtte)

 


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>