browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Smeerwortelcrème

Te gebruiken bij:

  • overbelaste spieren

  • peesontstekingen

  • spierkneuzingen

  • gezwollen klieren

Als er een geneeskrachtig kruid is waaraan ik mijn hart heb verpand, dan is het wel Smeerwortel (Symphytum officinalis). Hij bloeit  van het voorjaar tot aan de herfst en is herkenbaar aan de grote, behaarde bladeren en vrolijke paarse of witte bloemetjes.

In het najaar, als de kracht van de wortels zijn hoogtepunt bereikt, graaf ik de wortels uit en leg ze te drogen. Van deze gedroogde wortels maak ik een maceraat (kruidenolie) die als oliebasis dient voor de Smeerwortelcrème. Van de bladeren maak ik een tisane (kruidenthee) die als waterbasis dient. Daarnaast worden diversen etherische oliën toegevoegd die bekend staan om hun genezende werking voor bovenstaande kwetsuren.

Tube 65 gr. € 7,50         Smeerwortel 1

 

grande-consoude-symphytum-officinale

Smeerwortel met paarse bloemen

 


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>